13 Mayıs 2012 Pazar

Kardeşimle Viyana'da




Kardeşim, 7 Kasım günü saat 12.15’te İstanbul’dan kalkan Pegasus Havayolları uçağıyla Viyana’ya geldi. Sanırım gezi boyunca yaşadığımız tek aksilik (ya da plansızlık mı demeliyim) benim onu havaalanında karşılamaya geç kalmam oldu. Neyse ki sonra her şeyin tıkır tıkır işlemesi bu olayı çabucak unutturdu. Zaten benim suçluluk duygumla harcayacak fazla zamanımız da yoktu.

Havaalanından Liesing’e gelip benim yurdumda ona önceden ayarlayıp hazırladığım odaya eşyaları bıraktık, aceleyle bir şeyler atıştırıp havanın kararmasına rağmen o günü boş geçirmemek için kendimizi dışarı attık. Stephansplatz’da gece turu, Demel’de Sacher’den sonra bize ikinci hayalkırıklığını yaşatan pasta tadımı ve Staatsoper’de bale gösterisiyle o geceyi oldukça iyi bir biçimde değerlendirdiğimizi söylemeliyim.

Ertesi gün onu ilk götürmek istediğim yer Schönbrunn oldu. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi oraya gittiğimizde anladık. Sonbaharın olanca güzelliğini üstünde taşıyan Schönbrunn’da yaptığımız yürüyüş, Gloriette’te verdiğimiz kahve molası, başarısız sincap besleme girişimimiz Viyana ayağının en güzel kısımları oldu. Viyana’da en sevdiğim yer olan bu yazlık sarayın kardeşimin de en beğendiği yer olmasını sağlamanın mutluluğuysa paha biçilemez J Schönbrunn’un ardından aynı etkiyi vermeyen Belvedere turundan sonra, o günü de Figlmüller’de şinitzel, patates salatası, şarap menüsü ve Volksoper’de opera gösterisiyle tamamladık.

Viyana’daki son günümüz Ring Caddesi gezisiyle sona erdi. Sabah sırt çantalarımızı alıp öyle çıktığımız için biraz yorucu olsa da, Liesing’e dönmeyip bize tur bitiminde doğrudan Bratislava’ya geçme şansı verdiği için iyi bir karar oldu. Ancak Bratislava trenine bindikten kısa bir süre sonra hava karardığı için, iki başkentin arasındaki muhteşem manzaraları seyretme olanağı bulamadık. Hava kararınca uykuya dalan kardeşim bi süre sonra benim çığlıklarımla uyandığında neye uğradığını şaşırdı. Her şeyi tıkıştırdığım sırt çantama pijama koymak aklıma bile gelmemişti. Gezide karşılaştığımız ikinci aksilik yine benden kaynaklanmıştı. J

1 yorum:

  1. bunlar küçük aksilikler :) üzülmeye değmez, neyse ki iyi vakit geçirdiniz :) fotoğraflar harika

    YanıtlaSil