31 Ekim 2011 Pazartesi

Sacher'de Doğum Günü

















Viyana'da ekim ayını, Cafe Sacher'de yediğim sachertorte ile doğum günümü kutlayarak bitiriyorum.

Viyana'nın ünlü pastası sachertorte için önerilen iki adres var. Cafe Sacher ve Cafe Demel. Biz bir gün öncesinde akşam saatlerinde ziyaret ettiğimiz Cafe Demel'i açık bulamadığımız için, ertesi gün bu sefer günün daha erken bir saatinde Cafe Sacher'e gidiyoruz.

Sachertorte kuruya yakın keki ve hiçbir özellik bulamadığımız tadıyla bizi hayalkırıklığına uğratıyor. İçimi baymasını yanında sipariş ettiğimiz meşhur Viyana kahvesi melange önlüyor. Ama ortamın havası, çalışanların güleryüzü, damaklarımızı olmasa da akşamımızı tatlandırıyor. Her ne kadar ortamın turistler için özel olarak hazırlanmış olduğu besbelli olsa da...

Uzun süre oturduktan sonra kalkıp Viyana sokaklarında dolaşıyoruz. Mağazaların vitrinlerini izlemek, kitapçılara girip çıkmak her zaman olmadığı kadar güzel geliyor. Viyana'da ilk ve son doğum günümü üşüyene kadar sokakları arşınlayıp Viyana gecesinin havasını koklayarak geçiriyorum. İlk defa yaşadığım bir deneyimi aynı zamanda son defa yaşadığını bilmek, o deneyime ayrı bir önem kazandırıyor.

3 yorum:

  1. fotoğraflar harika. pasta harika görünüyor ama tadı kötüymüş. nice mutlu sağlıklı yıllara canım, sevdiklerinle beraber :) doğumgününde viyanada olmak harika olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ,
    bende mayis ayinda dogum gunum icin gelecegim grinzingde dogum gunu kutlanabilir mi sizce ufak bir pasta ile iki kisilik ?

    YanıtlaSil
  3. Yolumuz Viyana'ya düşerse aklımızda olsun :) Doğum gününüz kutlu olsun..

    YanıtlaSil